Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

της Εταιρείας Υπεράσπισης Αξιών
Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλαδος

Η «απολιτική» Εταιρεία Υπεράσπισης αξιών, με πολύ αξιόλογη κοινωνική και πνευματική δράση και με μέλη της σημαντικότατες προσωπικότητες (βλέπετε σχετικό μπλόγκ) και ο πρόεδρός της, συγγραφέας, δημοσιογράφος, θέλοντας να συμβάλλουν στην προσπάθειά του, προβάλλουν καλοπροαίρετα και προτείνουν τα εξής:
1.Προ πάσης αποφάσεως, λήψεων μέτρων και δη οικονομικών, να συσκέπτονται οι αρμόδιοι με προσκεκλημένες από σχετικούς χώρους, προσωπικότητες και φορείς και όχι μόνο με συμβούλους άβουλους ή μη ικανούς. (Έτσι θα απεφεύγοντο καταστάσεις όπως π.χ. αυτή των σημάτων Ι.Χ. αυτοκινήτων κ.α.)
2.Να σταματήσει η ολιγωρία λήψεως μέτρων κατά καταστάσεων ή προσώπων που όχι μόνο διατηρούν τις σπατάλες αλλά και προκαλούν και εξοργίζουν τους πολίτες, όπως π.χ. η εκπληκτικά απαράδεκτη πρόκληση αποδοχών των υπαλλήλων της ΕΡΤ, εν μέσω χειμάζουσας οικονομίας και λιτότητας των πολιτών.
3.Να ανακοινώσει η ΕΡΤ αν έχει κάνει τις ως σήμερα προσλήψεις της των τελευταίων τουλάχιστον με ανοικτό διαγωνισμό ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι οι Έλληνες βάσει του Συντάγματος (ίσες ευκαιρίες) αλλά και να απολαμβάνει η κοινωνία μας το έργο των ικανότερων και όχι των ατάλαντων κομματικών ή οικογενειακών ημετέρων. (Αξιοκρατία). Και βέβαια να αλλάξει άρδην το καθεστώς αυτό με άλλο αδιάβλητο.
4.Να κηρυχθούν οι προσλήψεις και οι σχετικές συμβάσεις αντισυνταγματικές, παράνομες, χαριστικές και ως εκ τούτου άκυρες και να επιληφθεί η Βουλή με έκτακτα μέτρα και το Συμβούλιο Επικρατείας
5.Να συγκροτηθεί επιτροπή που θα εξετάσει περιπτώσεις κραυγαλέων αδικιών και καταδιώξεων ατόμων και δη δημοσιογράφων, από την προηγούμενη Κυβέρνηση, για κομματικούς λόγους και με αποδεδειγμένα μακαρθικές μεθόδους. (Υπάρχουν ήδη εκκρεμείς καταγγελίες που δεν μπορούν νβα μείνουν έτσι...)
6. Η Εταιρεία Υπεράσπισης Αξιών είναι πρόθυμη παντοιοτρόπως να βοηθήσει αν χρειαστεί, ανιδιοτελώς και ατελώς σε μια τέτοια προσπάθεια υλοποιήσεως των ανωτέρω.
7. Να συγκροτηθεί μια ομάδα μελέτης αρμοδίων επί των αναρτήσεων, προτάσεων, κριτικών και παραπόνων των πολιτών, η οποία θα αξιολογεί και θα προωθεί με απόλυτη υπευθυνότητα, για το γενικό καλό.
Ας γνωρίζετε δε, ότι σε περίπτωση μη υπάρξεως μέτρων επί όλων αυτών, η δυσαρέσκεια, οι κριτικές αλλά και οι βίαιες αντιδράσεις εκτιμούμε ότο θα κλιμακωθούν επικίνδυνα...
Το πρώτο ζητούμενο από τον κόσμο, δεν είναι η δια μιάς, ανάκαμψη της οικονομίας αλλά η ευαισθησία της Κυβέρνησής σας σε κάποια λεπτά σημεία στα οποία κρίνεται κατά τα πρώτα της βήματα. Είναι το λεγόμενο «ανθρώπινο προφίλ» της, σε συνδυασμό με την γνωστή Ελληνική φιλοτιμία. Μόνο με ένα τέτοιο προφίλ σας δε, θα είναι διατεθημένος ο πολίτης να κάνει τις θυσίες που είναι απαραίτητο και που τού ζητάτε να κάνει.

Αυτά, και διατελούμε με αισθήματα εκτίμησης
ΑΘΗΝΑ 14/1/2010 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου